Sarımsak Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle şaşırtıyor. Hemen hemen her şeyin turşusu yapılır hale gelmişken birde Sarımsak Turşusu yapalım dedik inanılmaz bir lezzet çıktı ortaya. İşte Sarımsak Turşusu Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 19:53
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 19:58
Sarımsak Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Sarımsak Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım kahve fincanı tuz
  • 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber
  • 4 baş taze dereotu

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Sarımsaklar soyulur ve yıkandıktan sonra kavanoza doldurulur
  • Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzı streç filmle kapatılıp kapağı kapatılır
  • 1 ay kadar bekletilir, 1 ayın sonunda tüketilebilir

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa