Mandalina Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşu çeşitleri şaşırtmaya devam ediyor. Bunlar arasında gösterilen Mandalina Turşusu, lezzetiyle damaklarda şölen yaratıyor. Denemek isterseniz buraya tarifini bırakıyorum, İşte Mandalina Turşusu Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 20:00
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 20:10
Mandalina Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mandalina Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet orta boy mandalina
  • Bir buçuk litre su
  • Çay kaşığı ucu ile limon tuzu
  • 2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu

Mandalina Turşusu Nasıl Yapılıyor:

  • Mandalinalar yıkanıp kurulanır
  • 2 litrelik temiz bir kavanoza sıkıca yerleştirilir
  • Derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzu tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
  • Mandalinaların üzerini geçecek kadar tuzlu su ilave edilip kapağı sıkıca kapatılır
  • Serin bir yerde 10-15 gün dinlendirilir, 15 günün sonunda tüketilebilir

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa