Elma Turşusu Tarifi

Meyvenin Turşusu olur mu demeyin, Bu lezzetin müdavimi olacaksınız. İşte dört mevsim tüketebileceğiniz Elma Turşusu Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 20:11
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 20:18
Elma Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Elma Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet yeşil elma
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz

Elma Turşusu Nasıl Yapılıyor:

  • Elmaların üstü dikey şekilde 5 - 6 yerinden çizilir
  • Bir tencereye su ve tuz alınıp kaynayınca elmalar içine atılır
  • 6 - 7 dakika kaynatmaya devam edilir
  • Sirke, su ve tuz bir kapta eritildikten sonra soğuyan elmalarla birlikte kavanoza doldurulur
  • Kapağı kapatılıp 15 gün serin, karanlık ve kuru bir yerde bekletilir

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa