Ayva Turşusu Tarifi

Meyvenin Turşusu olur mu demeyin, Ayva Turşusu lezzetiyle, daha önce yapmadığınız için pişmanlık yaratabilir bizden söylemesi... İşte dört mevsim tüketebileceğiniz Ayva Turşusu Tarifi

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 20:20
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 21:09
Ayva Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ayva Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litrelik konserve kavanozu
  • 2 adet büyük ayva 
  • 3 su bardak kaynatılıp soğutulmuş su
  • 2 su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kereviz yaprakları

Ayva Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Ayvalar yıkanıp doğrandıktan sonra bir tencereye; su, sirke, tuz ve şeker koyularak kaynatılır
  • Su kaynamaya başladığında soyulmuş sarımsak ve ayvalar eklenir
  • 1-2 dakika kaynatılıp, kavanoza doldurulur ve kereviz yaprakları en üste koyulur
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp, ters çevrilir ve tamamen soğuyunca 2 hafta oda sıcaklığında bekletilir

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa