Mantar Turşusu Tarifi

Artık hemen hemen her şeyin turşusu yapılır hale geldi. Mantar turşusu en sevilen turşular arasında yer alıyor. O zaman gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 20:58
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 21:06
Mantar Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mantar Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram küçük boy kültür mantarı
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet tane karabiber
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Elma sirkesi

Mantar Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Mantarlar bol suda yıkanır
  • İçine 3 yemek kaşığı sirke eklenen  suda pişirilir
  • Mantarları alacak steril edilmiş temiz bir kavanozun dibine karanfiller, karabiberler ve iki adet defne yaprağı koyulur
  • Üzerine mantarlar sıkıca yerleştirilir
  • Üstü defne yaprağı ile kapatılır
  • Tuzlu su için: Mantarların koyulduğu kavanoz ağzına kadar temiz su ile doldurulur
  • Sonra su bir sürahiye boşaltılır
  • Kavanoza koyulan suyun 3/1'i dökülür ve o kadar su yerine sirke eklenir
  • İçine tuz da eklenip, su bir kapta ısıtılıp tuzun erimesi sağlanır
  • Soğutulduktan sonra kavanozun içine boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılır
  • İki gün bekletildikten sonra tüketilebilir

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa