Balık Turşusu Tarifi

Uy haçanda balığın turşusunu daha denemediniz mi? Aşırı lezzet içerir, bizden söylemesi... İşte Balık Turşusu Tarifi!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 21:09
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 21:17
Balık Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Balık Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg balık 
  • 6 diş sarımsak
  • 7 adet defne yaprağı
  • 3 adet limon suyu
  • Tane karabiber 
  • 2 diş karanfil
  • 100 gr margarin

Balık Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Balıklar temizlenerek filetosu çıkarılır ve tuzlanır
  • Tuzlanmış balıklar yirmi dört saat bir tepsi içinde bekletilir
  • Ertesi gün balıklar bol suyla iyice yıkanır
  • Derin bir kabın dibine, defne ve limon yaprakları dizilir ve karabiber serpiştirilir
  • Bir iki diş karanfil eklenir, üzerine fileto balıklar düzgün olarak yerleştirilir
  • Balık sıralarının arasına defne ve limon yaprakları, çentilmiş sarımsaklar ve margarin eritilip ılık şekilde koyulur
  • Daha sonra bir litre suya bir kaşık tuz eklenir
  • İçine üç limonun suyu sıkılır, hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülerek bir ağırlıkla bastırılır
  • 3 gün sonra tüketilebilir

    AFİYET OLSUN!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa