Kışlık Hazırlıyoruz: Acur Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Acur Turşusu en sevilenler arasında yerini koruyor, o zaman başlasın hazırlıklar, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 21:19
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 21:26
Kışlık Hazırlıyoruz: Acur Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Acur Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kg acur 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 su bardağı sirke 
  • 2 adet dilimlenmiş limon
  • 4 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
  • 10 adet kişniş tohumu 

Acur Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsak koyulup kaynatılır
  • Kaynayan karışım ılımaya bırakılır
  • Acurlar iyice yıkanıp kurutulur
  • Ardından kavanoza dizilir
  • Kişniş tohumları da ilave edilir
  • Tenceredeki sirkeli su karışımı ılıyınca kavanoza dökülür
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır
  • Serin bir yerde 1 ay bekletildikten sonra tüketilebilir

   AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa