Kışlık Hazırlıyoruz: Ev Yapımı Domates Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılıyor?
Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Kaliteli seçilen sebzeler, yaz lezzetini aratmıyor. Yaz lezzetlerini kışında devam ettirmek isteyenler hazırlıklara başlasın, Çünkü Ev Yapımı Domates Konservesi Tarifi geliyor.
Domates cinsine göre doğrandığında suluysa karıştırmaya pek gerek olmayacak, ancak suyu az, etli domates kullanılıyorsa dibi tutup tutmadığı kontrol edilmek için bir spatula yardımı ile tencerenin dibine artı işareti yapılır
Kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dakika içerisinde renginin dönmeye ve kıvamının koyulaşmaya başladığı görülecek sonrasında altı kapatılabilir
Başka bir tencerede su kaynatılır, cam kavanoz ve kapağı bu suya atılıp spatula yardımıyla çıkarılır
Bu arada içine dolan suyun boşalması için kavanoz biraz bayrak sallar gibi sallanır
Bir bez yardımıyla sıcak olan kavanoz tutulup içine bir kepçe yardımıyla domates doldurulur
Üzerine bir çay kaşığı ile tuz serpilir
Kaynar su tenceresindeki kapak alınıp kurulanır, hemen domatesin üstüne ağzı sıkı bir şekilde kapatılır
Baş aşağı gelecek şekilde ters çevrilerek bir tepsiye yerleştirilir ve üzeri bir havluyla kapatılır
NOT: Konservenin olup olmadığı bir kaç saat sonra kapağın aldığı şekilden anlaşılabilir, Konserve tuttuysa kapak içeri doğru biraz çukurlaşır
Domatesler bitene dek bu işlem tekrarlanır
Konserveler serin yerde saklanır
Kışlık Ev Yapımı Domates Konservemiz Hazır!
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.