Kışlık Hazırlıyoruz: Bezelye Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Kaliteli seçilen sebzeler, yaz lezzetini aratmıyor. Yaz lezzetlerini kışında devam ettirmek isteyenler için Konserve Bezelye Tarifi gelsin bakalım, İşte Tarif...
Kışlık Hazırlıyoruz: Bezelye Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
4 adet 1 kiloluk kavanoz
3 kilo araka bezelye
2 litre sıcak su
Bezelye Konservesi Nasıl Yapılıyor:
NOT: Öncelikle orta irilikte, taze ve körpe bezelyeler seçilmeli
Bezelyeler kapçıklarından temizlenip, tanelenir
Çok kart, sarı renkli taneler fazla nişasta içerdiğinden sonradan bulanıklaşır, Bu yüzden, taneler bu şekilde ayrılmalı
İyice yıkanan taneler kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır
Süre bitiminde bir süzgece alınır, haşlama suyu süzülür
Bezelyeler sıcakken kavanozlara doldurulur
Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz koyulur, bezelyeleri örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar su ilavesi yapılır
Kapaklar sıkıca kapatılıp, Hazırlanan kavanozlar düdüklü tencereye alınır
Yarım kiloluk kavanozlar 35 dakika, bir kiloluk kavanozlar 40 dakika süreyle kısık ateşte, düdüğü açık halde kaynatılır
Daha sonra serin kuru yerde saklanır
NOT: Kaynama süresi düdüğünden ses gelmeye başlamasından itibaren hesaplanır
Kışlık Bezelye Konservemiz Hazır!
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.