Kışlık Hazırlıyoruz: Bezelye Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Kaliteli seçilen sebzeler, yaz lezzetini aratmıyor. Yaz lezzetlerini kışında devam ettirmek isteyenler için Konserve Bezelye Tarifi gelsin bakalım, İşte Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 22:42
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 16:29
Kışlık Hazırlıyoruz: Bezelye Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Bezelye Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet 1 kiloluk kavanoz
  • 3 kilo araka bezelye
  • 2 litre sıcak su

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılıyor: 

NOT: Öncelikle orta irilikte, taze ve körpe bezelyeler seçilmeli

  • Bezelyeler kapçıklarından temizlenip, tanelenir
  • Çok kart, sarı renkli taneler fazla nişasta içerdiğinden sonradan bulanıklaşır, Bu yüzden, taneler bu şekilde ayrılmalı
  • İyice yıkanan taneler kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır
  • Süre bitiminde bir süzgece alınır, haşlama suyu süzülür
  • Bezelyeler sıcakken kavanozlara doldurulur
  • Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz koyulur, bezelyeleri örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar su ilavesi yapılır
  • Kapaklar sıkıca kapatılıp, Hazırlanan kavanozlar düdüklü tencereye alınır
  • Yarım kiloluk kavanozlar 35 dakika, bir kiloluk kavanozlar 40 dakika süreyle kısık ateşte, düdüğü açık halde kaynatılır
  • Daha sonra serin kuru yerde saklanır

NOT: Kaynama süresi düdüğünden ses gelmeye başlamasından itibaren hesaplanır

Kışlık Bezelye Konservemiz Hazır!

AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa