Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Kaliteli seçilen sebzeler, yaz lezzetini aratmıyor. Yaz - kış mevsim fark etmeksizin sevilen közlenmiş patlıcan, konserve olarakta çok fazla tüketilmekte. Közlenmiş patlıcan severler için konservesini yapıyoruz, ve mükemmel lezzeti her mevsim sizinle buluşturuyoruz. Gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 08:20
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 23:47
Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  •  6 adet bostan patlıcan
  • Sızma Zeytinyağı
  • ½ limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılıyor: 

  1. Fırının (salamander) ızgarası 250-300 dereceye ayarlanarak kızdırılır
  2. Patlıcanlar bu şekilde fırın ızgarasında közlenir
  3. Patlıcanlar ortadan ikiye bölünür
  4.  İç tarafları yağlanıp tuzlanır
  5.  Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir
  6.  Patlıcanların yağlanan kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizilir
  7. Patlıcanlar çevrilmeden kabuklu kısımları üstte kalacak şekilde pişene kadar közlenir
  8. Patlıcanlar közlenince fırından çıkarılır
  9. Patlıcanların içlerini bir kaşık yardımı ile alınır
  10. Geniş bir kapta patlıcanlar tuz ve limon suyu ile karıştırılır
  11. Temiz ve içlerine el değmemiş,  tercihen bulaşık makinasında yıkanmış kavanozlara üzerlerinde iki cm boşluk kalacak şekilde doldurulur
  12. Sadece patlıcanları örtecek kadar ince bir tabaka sızma zeytinyağı dökülür
  13. Kullanılmamış yıkanmış kavanoz kapakları sıkıca kapatılır
  14. Düdüklü tencerenin tabanına ahşap bir nihale veya buhar sepeti yerleştirilir
  15. Düdüklü tencereye kavanozlar yerleştirilir
  16. Cam kavanozların birbirine temasını kesmek için aralarına ahşap veya plastik ayıraçlar yerleştirilir
  17. Düdüklünün tabanına yaklaşık 5 cm  kadar su koyulur
  18.  Düdüklünün kapağı kapatılıp, altı yakılır ve buhar çıkmaya başladıktan sonra 20-30 dakika arası kaynatılır
  19. Ocak söndürülür ve buhar boşaldıktan sonra düdüklüden kavanozlar çıkarılır
  20. Bir bezin üzerinde kapaklar üstte olacak şekilde soğuması beklenir
  21. Konserveleme başarılı ise kavanozlar soğuduktan sonra kapakları içe doğru çökecektir
  22. Kapaklar sıcakken değil soğuyunca çökecek
  23. Eğer kapak içe doğru çökmemiş yukarı doğru bombe yapmış ise konserveleme başarısız olmuş demektir
  24. Başarısız olanları ister hemen açıp tüketebilir, isterseniz de kapakları değiştirilerek tekrar konserveleme işlemi yapabilirsiniz..

Kışlık Közlenmiş Patlıcan Konservesi Hazır!

AFİYET OLSUN!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa