Milföy poğaça Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısına kim hayır diyebilir ki... Hem pratik hem lezzetli mis gibi kokan o poğaça tarifi masada yerini almak için sabırsızlanıyor. İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 09:11
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 00:30
Milföy poğaça Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Milföy poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 4 dilim beyaz peynir 
  • 5 adet milföy yaprağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su 
  • 5 dal maydanoz 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 5 yemek kaşığı susam

Milföy Poğaça Nasıl Yapılır:

  • Susamlar bir tavada orta ateşte kavrulur
  • Beyaz peynir ve ince ince kesilen maydanoz geniş bir kapta karıştırılır
  • Milföy yaprakları 2 adet kare elde edecek şekilde yarıya bölünür
  • Toplam da 10 adet kare milföy elde edilir
  • Hazırlanan harç milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtılır
  • Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplanarak mantı şeklinde kapatılır 
  • Birleştirilen kısım alta gelecek şekilde tezgah üzerinde kontrollü bir şekilde bastırılarak yuvarlak şekil verilir
  • Pekmez ve su bir kasede karıştırılır
  • Her bir milföy poğaça önce pekmezli suya ardından kavrulan susama batırılır
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföy poğaçalar yerleştirilir
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirilerek 15 dakika, ardından üst rafa alınarak 10-12 dakika daha pişirilir
  • Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirilir
  • Ardından servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa