BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Milföy poğaça Tarifi
Milföy poğaça Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısına kim hayır diyebilir ki... Hem pratik hem lezzetli mis gibi kokan o poğaça tarifi masada yerini almak için sabırsızlanıyor. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 09:11
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 00:30
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Milföy poğaça Tarifi
Malzemeler:
4 dilim beyaz peynir
5 adet milföy yaprağı
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
5 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı susam
Milföy Poğaça Nasıl Yapılır:
Susamlar bir tavada orta ateşte kavrulur
Beyaz peynir ve ince ince kesilen maydanoz geniş bir kapta karıştırılır
Milföy yaprakları 2 adet kare elde edecek şekilde yarıya bölünür
Toplam da 10 adet kare milföy elde edilir
Hazırlanan harç milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtılır
Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplanarak mantı şeklinde kapatılır
Birleştirilen kısım alta gelecek şekilde tezgah üzerinde kontrollü bir şekilde bastırılarak yuvarlak şekil verilir
Pekmez ve su bir kasede karıştırılır
Her bir milföy poğaça önce pekmezli suya ardından kavrulan susama batırılır
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföy poğaçalar yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirilerek 15 dakika, ardından üst rafa alınarak 10-12 dakika daha pişirilir
Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirilir
Ardından servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Kış Gecelerinin Tatlı ve Ekşi Lezzeti Boza Tarifi
Tevafuk Ne Demek?
Tefekkür Ne Demek?
Vizyonun Tanımı: Ne Anlama Gelir?
Stalk Nedir? Tanım Ve Önemi
Stabil Kavramının Tanımı ve Önemi
Spontane Nedir? Anlamı ve Temel Özellikleri
Sonraki Sayfa
×
Ara