Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tarifi

Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Özellikle közlenmiş biber en çok tüketilen mezeler arasında. Bu lezzeti yaz-kış demeden sofralarına taşımak isteyen hanımlar, konserve yöntemine başvuruyor. Sizlere közlenmiş biberi iki farklı şekilde nasıl saklarsınız anlattık. Tarif bizden uygulama sizden...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 08:59
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 09:19
Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tarifi

Malzemeler: 

  • 5 kg kırmızı kapya biber
  • 10 diş sarımsak
  • 5 çay kaşığı toz şeker
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 çay bardağı elma sirkesi 
  • 1 demet maydanoz

Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Nasıl Yapılıyor: 

İLK YÖNTEM: 

  • Öncelikle biberler yıkanıp suyu süzülür
  • Üzerine bıçakla birkaç delik açıp közlemece yerleştirilip ocakta közlenir
  • Közlenen biberler bir poşetin içine alınıp ağzı bağlanır ki kabukları kolay soyulsun
  • Tüm biberler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır
  • Poşette bekleyen biberler soyulur, çekirdekleri çıkarılır, doğranır ve derince bir kaba alınır
  • Soyulan biberler asla sudan geçirilmez, köz tadını kaybetmemeli
  • Kabın içindeki biberlerin üzerine doğranan sarımsaklar, tuz, şeker, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı ve sirke eklenip iyice harmanlanır
  • Kavanozlar ve kapaklar 3-4 dakika kadar kaynar suda bekletilip iyice kurulanır
  • Karışım kavanoz sadece kapak kısmı boş kalacak şekilde doldurulup bir kaşığın sap kısmı ile karıştırılıp içindeki hava çıkarılır ve kapağı kapatılıp iyice sıkılır
  • Kavanozların sığacağı kadar derin bir tencereye kavanozlar yerleştirilir
  • İçine kavanozların üzerini kapatacak kadar su koyulur ve kaynamaya bırakılır
  • Kaynadıktan sonra 30 dakika kadar kaynatılır
  • Bu arada suyu azalırsa üzerine kavanozları kapatacak kadar kaynar su ilavesi yapılır
  • Kaynayan kavanozlar dikkatli bir şekilde sudan çıkarılır
  • Kapağı tekrar sıkılır ve temiz bir bez üzerine ters çevrilir
  • Bir gece o şekilde kalacak
  • Akma yaparsa buzdolabına kaldırılır
  • Kapaklar kontrol edilir, ortası bombe yapmamışsa ve bastırdığınızda içe göçmüyorsa vakumlama işlemi tamamdır
  • Serin, karanlık ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir

İKİNCİ YÖNTEM: Derin Dondurucuda  Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Nasıl Yapılıyor: 

  • İlk yöntemdeki doğrama işlemine kadar olan kısım aynı, daha sonra kilitli buzdolabı poşetine yerleştirilip, fazla havası alınır, sıkıca kapatılır ve derin dondurucuya yerleştirilir

Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesinin Püf Noktaları: 

  • Biberleri közlemecte közlemek istemezseniz fırında, mikrodalga fırında közlenebilir, ancak aynı lezzet olmayabilir
  • Hatta mümkünse odun ateşinde közlerseniz daha da lezzetli olacaktır
  • Biberler közlendikten sonra kabuğu soyulurken ya da soyulduktan sonra asla sudan geçirilmez, bu durum köz tadını kaybetmesine neden olur.
    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa