Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tarifi
Kış hazırlıklarının başında Konserve hazırlığı geliyor. Özellikle közlenmiş biber en çok tüketilen mezeler arasında. Bu lezzeti yaz-kış demeden sofralarına taşımak isteyen hanımlar, konserve yöntemine başvuruyor. Sizlere közlenmiş biberi iki farklı şekilde nasıl saklarsınız anlattık. Tarif bizden uygulama sizden...
Kışlık Hazırlıyoruz: Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tarifi
Malzemeler:
5 kg kırmızı kapya biber
10 diş sarımsak
5 çay kaşığı toz şeker
5 çay kaşığı tuz
2,5 çay bardağı zeytinyağı
2,5 çay bardağı elma sirkesi
1 demet maydanoz
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Nasıl Yapılıyor:
İLK YÖNTEM:
Öncelikle biberler yıkanıp suyu süzülür
Üzerine bıçakla birkaç delik açıp közlemece yerleştirilip ocakta közlenir
Közlenen biberler bir poşetin içine alınıp ağzı bağlanır ki kabukları kolay soyulsun
Tüm biberler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır
Poşette bekleyen biberler soyulur, çekirdekleri çıkarılır, doğranır ve derince bir kaba alınır
Soyulan biberler asla sudan geçirilmez, köz tadını kaybetmemeli
Kabın içindeki biberlerin üzerine doğranan sarımsaklar, tuz, şeker, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı ve sirke eklenip iyice harmanlanır
Kavanozlar ve kapaklar 3-4 dakika kadar kaynar suda bekletilip iyice kurulanır
Karışım kavanoz sadece kapak kısmı boş kalacak şekilde doldurulup bir kaşığın sap kısmı ile karıştırılıp içindeki hava çıkarılır ve kapağı kapatılıp iyice sıkılır
Kavanozların sığacağı kadar derin bir tencereye kavanozlar yerleştirilir
İçine kavanozların üzerini kapatacak kadar su koyulur ve kaynamaya bırakılır
Kaynadıktan sonra 30 dakika kadar kaynatılır
Bu arada suyu azalırsa üzerine kavanozları kapatacak kadar kaynar su ilavesi yapılır
Kaynayan kavanozlar dikkatli bir şekilde sudan çıkarılır
Kapağı tekrar sıkılır ve temiz bir bez üzerine ters çevrilir
Bir gece o şekilde kalacak
Akma yaparsa buzdolabına kaldırılır
Kapaklar kontrol edilir, ortası bombe yapmamışsa ve bastırdığınızda içe göçmüyorsa vakumlama işlemi tamamdır
Serin, karanlık ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir
İKİNCİ YÖNTEM: Derin Dondurucuda
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Nasıl Yapılıyor:
İlk yöntemdeki doğrama işlemine kadar olan kısım aynı, daha sonra kilitli buzdolabı poşetine yerleştirilip, fazla havası alınır, sıkıca kapatılır ve derin dondurucuya yerleştirilir
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesinin Püf Noktaları:
Biberleri közlemecte közlemek istemezseniz fırında, mikrodalga fırında közlenebilir, ancak aynı lezzet olmayabilir
Hatta mümkünse odun ateşinde közlerseniz daha da lezzetli olacaktır
Biberler közlendikten sonra kabuğu soyulurken ya da soyulduktan sonra asla sudan geçirilmez, bu durum köz tadını kaybetmesine neden olur.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.