Çoban salatası nasıl yapılır?

Salata, öğlen ve akşam yemeklerimizde sofralarımızı süsler. Klasik salataların yanında farklı salata çeşitleri arayanlar için çoban salatasının nasıl yapıldığı, malzemelerini sizler için araştırdık.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 14:07
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 14:53
Çoban salatası nasıl yapılır?
Ecem Çetin Muhabir

Çoban salatası, sağlıklı ve lezzetli bir Akdeniz salatasıdır. Bu salata, taze sebzeler ve zeytinyağı ile hazırlanır. İşte basit bir çoban salatası tarifi:

Malzemeler:

  • 2 orta boy domates
  • 1 salatalık
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 büyük soğan
  • 100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 12-15 adet siyah veya yeşil zeytin
  • Taze nane veya taze biberiye yaprakları (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu veya sirke (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Domatesleri ve salatalığı yıkayın. Domatesleri dilimleyin veya doğrayın. Salatalığı soyun ve halka şeklinde dilimleyin. Yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın.
  2. Soğanı soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanın acısını almak için dilimleri tuzlu suda bekletin ve sonra iyice durulayın.
  3. Beyaz peyniri veya lor peynirini ufalayın veya doğrayın.
  4. Zeytinleri çekirdeklerinden ayırın veya bütün olarak kullanın.
  5. Bir salata kabında doğradığınız sebzeleri, soğanı, peyniri ve zeytinleri karıştırın.
  6. Tuz ekleyin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon suyu veya sirke eklemek isterseniz bu aşamada ekleyin.
  7. İsteğe bağlı olarak taze nane veya taze biberiye yaprakları ekleyin.
  8. Salatayı karıştırarak malzemeleri iyice harmanlayın.
  9. Çoban salatasını servis tabağına alın ve hemen servis yapın. Soğuk olarak servis etmek en iyisidir.

Çoban salatası, kendi damak zevkinize göre özelleştirebileceğiniz bir tarif olduğu için malzemeleri ve baharatları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa