Kışlık Hazırlıyoruz: Türlü Konservesi Tarifi

Kış hazırlıklarının başında gelen konserveler, bizlere mevsimsiz sebze imkanı sunuyor. Tüm sebzelerin bir arada olduğu Türlü Konservesi, tüm hanımların tercih ettiği konserve çeşidi. O kadar kolay ki, artık hazırları hayatınızdan çıkaracaksınız. İşte Türlü Konservesi Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 15:13
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 19:57
Kışlık Hazırlıyoruz: Türlü Konservesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Türlü Konservesi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet Patlıcan
  • 1 adet Kabak
  • 1 adet Soğan
  • 1 orta boy taze fasulye
  • 100 gram sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 Tutam Karabiber

Türlü Konservesi Nasıl Yapılıyor:

  • Soğanlar sıvı yağ ile birlikte renkleri saydamlaşıncaya kadar kavrulur
  • Küp küp doğranan sebzeler sırasıyla; fasulye, kabak, patlıcan olmak üzere sotelenir
  • Sonra domatesler eklenir; tuz, karabiber ile tatlandırılır
  • Kavanozlara aktarılan türlü yarıya kadar su dolu tencerede kaynatılır
  • Su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra kavanozlar tencereden alınır ve ters çevrilerek 1 gün bekletilir

Kışlık Türlü Konservemiz Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa