Kışlık Hazırlıyoruz: Barbunya Konservesi Tarifi Malzemeler:
1 litre Su 2 kg barbunya 2 kg'luk kavanoz Barbunya Konservesi Nasıl Yapılıyor: Öncelikle barbunyaların kabukları çıkarılır Su kaynatılarak barbunyalar suyun içerisine atılır Barbunyalar suyun içerisinde 4 dakika kadar kaynatılır Ardından ocağın altı kapatılır Su dolu tencerenin içerisinden kepçe ile alınan barbunyalar kavanozun içerisine yerleştirilir Barbunyalar kavanozlara doldurulduktan sonra, kavanozun boş kalan kısmı, su ılıdıktan sonra su ile doldurulur Kapağı sıkıca kapatılan kavanozlar ters çevrilerek kapağı altta kalacak şekilde, içerisinde su olan bir tencereye koyulur Tencerenin içindeki barbunya dolu kavanoz ortalama 1 saat kadar kaynatılır Bu işlemden sonra kavanozun soğuması beklenir Soğuyan barbunya konservesi, kullanılacağı zamana kadar serin ve kuru bir saklanır Kışlık Barbunya Konservemiz Hazır!
AFİYET OLSUN...