Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Sirkeli Patlıcan Tarifi

Kışlık hazırlıklarımıza son sürat devam ediyoruz. Tüm evlerde salçalar, domates sosları, konserveler yapılmaya başlandı. Kış hazırlıklarının için sirkeli patlıcan olmazsa olmazlardan. Bu tarifi daha önce denemediyseniz çok beğeneceksiniz. Yemeklerinizin yanında meze olarak sunabileceğiniz kışlık sirkeli patlıcan tarifi geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 16:43
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 16:58
Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Sirkeli Patlıcan Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Sirkeli Patlıcan Tarifi

Malzemeler: 

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kapya biber
  • 10 dal maydanoz
  • 7 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kışlık Sirkeli Patlıcan Nasıl Yapılıyor: 

  • Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranır ve tuzlu su dolu bir kapta beklemeye alınır
  • Kapyaların çekirdekleri çıkartılıp küp küp doğranır
  • Sarımsaklar iri iri, maydanoz ince ince doğranır
  • Bir tencereye; yağ, sirke, tuz ve şeker alınır, kaynamaya başlayınca içine kapyalar atılıp 10 dakika bu şekilde pişirilir
  • 10 dakika sonra süzerek kapyalar bir başka kaba alınır ve süzülüp yıkanan patlıcanlar aynı sirkeli yağa atılıp, 5 dakika kadar bu şekilde pişirilir
  • Ardından çıkartılan kapyalar tekrar patlıcanların üstüne eklenir
  • Doğranmış maydanoz ve sarımsak eklendikten sonra 10 dakika daha bu şekilde ara ara karıştırılarak pişirilir
  • Ardından ocağın altı kapatılır ve kavanozlara sıcak sıcak doldurulup kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, ters çevrilir ve bu şekilde bir gece bekletilir
  • Ertesi günden itibaren yenebilir

NOT: Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanır

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa