Kışlık hazırlıklarımıza son sürat devam ediyoruz. Tüm evlerde salçalar, domates sosları, konserveler yapılmaya başlandı. Kış hazırlıklarının için sirkeli patlıcan olmazsa olmazlardan. Bu tarifi daha önce denemediyseniz çok beğeneceksiniz. Yemeklerinizin yanında meze olarak sunabileceğiniz kışlık sirkeli patlıcan tarifi geliyor...
Bir tencereye; yağ, sirke, tuz ve şeker alınır, kaynamaya başlayınca içine kapyalar atılıp 10 dakika bu şekilde pişirilir
10 dakika sonra süzerek kapyalar bir başka kaba alınır ve süzülüp yıkanan patlıcanlar aynı sirkeli yağa atılıp, 5 dakika kadar bu şekilde pişirilir
Ardından çıkartılan kapyalar tekrar patlıcanların üstüne eklenir
Doğranmış maydanoz ve sarımsak eklendikten sonra 10 dakika daha bu şekilde ara ara karıştırılarak pişirilir
Ardından ocağın altı kapatılır ve kavanozlara sıcak sıcak doldurulup kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, ters çevrilir ve bu şekilde bir gece bekletilir
Ertesi günden itibaren yenebilir
NOT: Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanır
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.