Limon Çiçeği Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Limon Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 23:20
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 23:27
Limon Çiçeği Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Limon Çiçeği Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı limon çiçeği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Limon Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Limon çiçekleri derin bir kaba alınır
  • 1 su bardağı toz şekeri üzerine dökülüp her gün üç kez ovalanarak 3 gün bekletilir
  • Dört su bardağı su kaynatılır
  • Üç gün beklemiş olan limon çiçekleri kaynayan suya ilave edilir
  • Yumuşayıncaya kadar haşlanır
  • Kaynatılıp suyu süzdürülen limon çiçekleri ilave edilip reçel kıvamına gelinceye kadar tekrar kaynatılır
  • Ilınınca kavanoza aktarılıp iki üç gün güneşte bekletilerek servise hazır hale getirilir

Limon Çiçeği Reçeli Hazır!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa