İğde Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. İğde Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 04:00
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 23:56
İğde Reçeli
Büşra Ünal Yazar

İğde Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 400 gram iğde çiçeği
  • 1 kilo toz şeker
  • 3 bardak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İğde Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Mayıs sonunda iğde ağacı dallarından toplanan taze iğde çiçekleri öncelikle suda yıkanır
  • Ardından süzgece alınarak sularının süzülmesi beklenir
  • Reçel tenceresinin içerisine toz şeker ve su koyulur
  • Şerbet kıvamını aldıktan sonra içerisine iğde çiçekleri ilave edilir
  • Maksimum 3-4 dakika daha reçel kaynatılır
  • Limon suyu ilave edildikten sonra reçel kaynatılır ve hemen ardından ocaktan alınır
  • Kavanoza reçel dökülür ve ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir

     İğde Reçeli Hazır!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa