Akasya Çiçeği Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Akasya Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 04:20
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 00:01
Akasya Çiçeği Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Akasya Çiçeği Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı akasya çiçeğinin taç yaprakları 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 

Akasya Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Akasya çiçeklerinin beyaz taç yaprakları teker teker ayrılır
  • Yapraklar su dolu bir kabın içinde alınıp bekletilir
  • Tencereye su ve toz şeker koyulup, koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır
  • Süzülüp, kurulanmış akasya çiçekleri bu suya eklenir
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenir
  • Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, kavanozlara pay edilir

   Akasya Çiçeği Reçeli Hazır!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa