Nektarin Reçeli Tarifi

Şeftalinin tüysüzü nektarin, en sevilen meyvelerden. Bu sevilen meyvenin reçelini yaptık, enfes bir lezzet ortaya çıktı. O zaman verelim tarifi, denemeyen kalmasın!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 06:10
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 02:05
Nektarin Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Nektarin Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1,5 kilo taze nektarin
  • 1 kilo toz şeker

Nektarin Reçeli Nasıl Yapılır: 

  • Nektarinler her biri yıkanarak, ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir
  • Kesme tahtası üzerinde küp küp ya da ince dilimler halinde doğranabilir
  • Nektarinler doğrandıktan sonra derin bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile kaplanır
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve nektarinlerin suyunu salması için 12 saat boyunca şekerde dinlendirilir
  • 12 saat geçtikten sonra tencere ocağa koyulur ve ocak orta ateşe getirilerek reçelin kaynaması beklenir
  • Nektarin reçeli kaynamaya başlayınca altı kısılır ve ara sıra karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir
  • Nektarin reçeli kaynarken yüzeyinde oluşan köpükler arada bir sıyrılır
  • 40 dakika kaynayan reçel ocaktan alınabilir

      Nektarin Reçeli Hazır!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa