Ham İncir Reçeli Tarifi

İddia ediyoruz bu reçel vazgeçilmezleriniz arasında olacak! Gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 06:28
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 02:25
Ham İncir Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ham İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1/2 kilo ham incir
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Ham İncir Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Ham incirler bol suda güzelce yıkandıktan sonra sertçe olan sap kısımları kesilir
  • Alt kısımlarına ufak bir kesik atılır
  • Tencere içerisine kaynar su döküldükten sonra su fokurdarken içerisine kabuklu ham incirler ilave edilerek haşlanır
  • Yaklaşık 8-10 dakika boyunca kaynayan ham incirler suyun içerisinden alınır ve süzgü içerisine koyulur
  • Haşlanmış ham incirler birkaç defa soğuk sudan geçirilir
  • İncirlerin tamamen soğuduğundan emin olunduktan sonra yeniden süzgece alınır, sularının süzülmesi beklenir
  • Ham incirler pişmeye hazır hale geldikten sonra, öncelikle reçel tenceresinin içerisine şeker ve su koyularak şerbet hazırlanır
  • Şerbet karıştırılarak şeker eritilir ve fokurdamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilerek 10 dakika süre ile kaynatılır
  • Hazır hale gelen şerbetin içerisine ham incirler ilave edilir
  • Kısık ateşte reçel pişerken ham incirler sürekli şerbetin yüzeyine çıkacağı için arada bir kepçe ile bastırılır, şerbeti emmesi sağlanır
  • Reçel yaklaşık 40-50 dakika süreyle kaynatıldıktan sonra incirler pişmiş olacak!

   Ham İncir Reçeli Hazır!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa