Çilek Reçeli Tarifi

Milli reçelimiz çilek reçeli, en sevdiğimiz reçellerin başını çekiyor. Cümlenin başında dediğimiz gibi Milli Reçel:) Hala tarifini bilmeyenler için gelsin Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 06:48
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 02:35
Çilek Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Çilek Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo çilek
  • 750 gram toz şeker
  • 1 adet limon

Çilek Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Çileklerin yeşil yapraklı kısımları temizlenir ve bol suda yıkanır
  • Yıkanan çilekler süzgeç içerisine alınarak sularının tamamen süzülmesi için bir süre beklenir
  • Çilekler derin bir kase içerisine alınır
  • Ardından üzerine toz şeker dökülür
  • Toz şekere yatırılan çilekler bir gece buzdolabında bekletilir
  • Çilekler reçel tenceresine aktarılır
  • Önce reçelin yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşması beklenir
  • Reçel arada bir karıştırılır
  • Çilek reçeli fokurdamaya başlayınca, ateş kısılır
  • Kısık ateşte reçel ağır ağır pişmeye bırakılır
  • Reçel kaynarken üzerinde biriken köpükler sürekli tahta kaşıkla sıyırılır
  • Az miktar tereyağı ilave edilerek köpüklenme önlenir
  • Kaynamaya devam eden çilek reçelinin koyu bir kıvama gelmesi için yaklaşık 20 dakika pişmesi yeterli
  • Çilek reçelini ocaktan almaya yakın 1 adet limonun suyu sıkılır ve taze limon suyu reçele ilave edilerek karıştırılır
  • Bir taşım da limon suyuyla kaynayan reçel artık hazır!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa