Şeftali Reçeli Tarifi

Sevilen meyve şeftali, reçel olarak çok sevilmekte ve tüketilmekte. Denemek isterseniz gelsin tarifi..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 07:10
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 02:57
Şeftali Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Şeftali Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 2,5 kg şeftali
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3 çay kaşığı limon suyu

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılıyor:

  • Şeftalilerin her biri güzelce yıkanır ve ardından ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır
  • Yıkanan şeftalilerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır
  • Şeftaliler derin bir kaseye alınır ve üzerine toz şeker döküldükten sonra bir gece boyunca buzdolabında bekletilir
  • Ertesi gün suyunu salan şeftaliler reçel tenceresi içerisine aktarılır
  • Kaynama noktasına ulaşana kadar yüksek ateşte arada bir karıştırılarak pişirilir
  • Fokurdamaya başlayan şeftali reçeli kısık ateşte pişirilir
  • Reçelin üzerinde biriken köpükler tahta kaşıkla sürekli sıyırılır
  • Şeftali reçeli kaynarken yüzeyinde çok fazla köpük birikmesini önlemek için içerisine bir çay kaşığı kadar tereyağı ilave edilebilir
  • Reçel ocaktan alınmadan 5 dakika önce içerisine taze limon suyu ilave edilir
  • Reçel, 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa