Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Bu tarifi öğrendikten sonra karpuz kabuklarını atmaya kıyamayacaksınız. Son derece lezzetli Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi geliyor..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 07:34
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 03:14
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo karpuz kabuğu
  • 1.5 kilo toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • 6 adet karanfil
  • 2 çay kaşığı tarçın

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Karpuz dört parçaya bölünerek sulu iç kısımları kesilir
  • Elde edilen karpuz kabuklarının dış yeşil yüzeyleri bıçak ile soyulur
  • Karpuz kabuklarında hiç yeşil kısım kalmayınca, kabuklar küçük küpler halinde doğranır
  • Derin reçel tenceresi içerisine doğranmış karpuz kabukları koyulur ve üzerine 4 bardak kaynamış su eklenerek yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatılır
  • Yumuşayan karpuz kabuklarının üzerine toz şeker, karanfil ve tarçın ilave edilir
  • Bu malzemeler ile beraber yarım saat daha kaynatılır
  • Reçelin üzerinde biriken köpükler tahta kaşıkla sıyrılır
  • Karpuz kabuğu reçeli, koyu bir kıvama geldikten sonra, reçel hazır olacak
  • Reçel, ocaktan alınmadan önce içine taze limon suyu ilave edilir ve 2-3 dakika daha kaynatılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa