Kavun Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız, ama üzülmeyin geç değil.. Hazırlayın malzemeleri, tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 07:42
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 03:22
Kavun Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kavun Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo kavun
  • 1/2 kilo toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kavun Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Kavunlar küp küp doğrandıktan sonra reçel yapacağınız tencereye alınır
  • Doğranmış kavunların üzerine şeker dökülür ve orta ateşte kaynamaya bırakılır
  • Reçel, tahta kaşıkla ara sıra karıştırılır
  • Reçelin yüzeyinde oluşan köpükler tahta kaşıkla sıyrılır
  • Reçel kaynamaya başlayınca altı kısılır
  • 45 dakika boyunca kaynayan kavun reçeli koyulaşarak kıvama gelmiş olacak
  • Reçel ocaktan alınmadan önce limon suyu ve vanilya ilave edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa