Ananas Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu tarifi denemeyenler, geç değil.. Ananas Reçeli Tarifi geliyor.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 07:59
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 03:28
Ananas Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ananas Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo ananas
  • 1/2 adet limon
  • 1 kilo toz şeker

Ananas Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Ananaslar, küçük küpler halinde doğranır
  • Derin bir tencere içerisine koyulur ve üzeri şeker ile kaplanır
  • Bir saat boyunca ananaslar şeker içerisinde bekletilir
  • Ananaslar şekere yatırıldıktan bir saat sonra ocağa koyulur ve orta ateşte kaynaması beklenir
  • Kaynamaya başlayan ananas reçelinin altı kısılır ve üzerinde biriken köpükler sıyrılır
  • Yarım saat kadar kaynayan ananaslar reçel kıvamını almış olacak!
  • Ocağın altını kapatılmadan önce limon suyu ilave edilir ve bir taşım kaynatılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa