Kestane Reçeli Tarifi

Yok artık kestanenin reçeli mi olur demeyin, evet var... Bu enfes lezzete hayır demek mümkün değil. Reçel sevmeyenlere bile reçel sevdiren Kestane Reçeli Tarifi geliyor..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 08:20
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 03:36
Kestane Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kestane Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • Yarım kilo kestane
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı su

Kestane Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Kestanelerin kabuklarına bir bıçak yardımıyla çizikler atılır ve suyun içine koyularak haşlanmaya bırakılır
  • Haşlanan kestanelerin kabukları soyulur ve fırın tepsisine dizilir
  • 175 derecede 15 dakika boyunca pişirilir
  • Bir tencerede su kaynatıldıktan sonra fırından alınan kestaneler 5 dakika haşlanır
  • Su ve şeker ile kaynatılıp hazırlanan şurubun içine süzülen kestaneler atılır
  • Limon suyu ilave edilir, 2-3 dakika kadar daha kaynatılır
  • Sıcak reçel kavanozlara boşaltılır ve soğuduktan sonra kapakları kapatılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa