Armut Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Hemen hemen her meyvenin reçeli yapılıyor artık. Armutta bunlardan birisi. Hazırlayın malzemeleri, armut reçeline bayılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 09:14
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 03:48
Armut Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Armut Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo armut 
  • Yarım kilo şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Limon suyu

Armut Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Armutlar soyulduktan sonra küp küp doğranır
  • Kararmaması için limonlu suda bekletilir
  • Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır
  • Kaynayan şurubun içine armutlar eklenir
  • Koyu bir kıvam elde edene kadar kaynatılır
  • Ocak kapatılmadan önce limon suyu eklenir
  • 3-4 dakika kadar kaynatılır ve kavanozlara boşaltılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa