Sarı Kiraz Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Sarı Kirazdan yapılan reçel, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yerini alacak. Gelsin o zaman tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Eylül 2023 14:32
GÜNCELLEME
09 Eylül 2023 14:53
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Sarı Kiraz Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 2 kilo sarı kiraz
  • 7 su bardağı toz şeker
  • 1 Limonun suyu

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılıyor:

  • Kirazlar yıkanır, sap kısımları alınır
  • Mümkünse çekirdekleri çıkartılır
  • Pişirme tenceresine akşamdan doldurulup üzerine toz şeker dökülür
  • Ertesi gün önce harlı, kaynara çıkınca az kısık ateşte pişirilir
  • Toz şeker eridiğinde delikli bir kepçe ile kirazlar başka bir kaba aktarılır
  • 1 limonun suyu şerbete dökülüp koyu kıvam alana kadar kaynatılır
  • İstenilen kıvamı anlamak için kaynarken başka bir tabağa alıp soğutulur
  • Kıvam soğukken kontrol edilir
  • Kaynarken üzerinde oluşan köpükler delikli kepçe yardımı ile alınır
  • Kirazlar tekrar şerbetin içine dökülüp 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın kapatılıp soğumaya alınır
  • Reçel, cam kavanoza doldurulup, ağzı sıkıca kapatılır

     AFİYET OLSUN!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa