Elmalı Turta Tarifi

Kışın tezgahlarda elmadan bol ne var. Elmalı turta, tüm aile üyelerinin severek yiyeceği tatlılardan. O zaman bir elmalı turta yapında yiyelim:) Tarif bizden yapması sizden.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Eylül 2023 10:43
GÜNCELLEME
10 Eylül 2023 10:58
Elmalı Turta Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 8.5 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elma püresi için:

  • 5 adet rendelenmiş elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Turta Nasıl Yapılıyor:

  • Elmalar derin bir kaba rendelenip üzerine şeker ve tarçın eklenir, güzelce karıştırılır sonra beklemeye alınır
  • Yumurtalar, tereyağı, şeker, sıvı yağ ve süt güzelce karıştırılır
  • Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırılan un azar azar eklenerek yoğurmaya başlanır
  • Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzeri kapatılır ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye alınır
  • Hamur dinlendikten sonra hamurun yarısından biraz daha küçük bir parça ayrılır
  • Büyük parça  bir merdane yardımıyla Turta kalıbına yayılır
  • Hamurun üzerine dinlenmeye bırakılan elmalı harç dökülür
  • Elmalı harcın üzerine önceden ayrılan küçük hamur parçası bir merdane yardımıyla açılarak turta için şeritler kesilir
  • Kesilen şeritler elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizilir
  • Elmalı turta önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
  • Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa