Panna Cotta, İtalyan mutfağına ait, oldukça popüler bir tatlı.
İtalyanca'da 'pişmiş krema' veya 'katı krema' anlamına gelen bu tatlı, yoğun bir kıvamda ve krema ile sütün bir karışımının jöle gibi sertleştirildiği bir yapıya sahip.Panna Cotta, genellikle vanilya, şeker ve jelatin gibi malzemelerle lezzetlendirilir.
O zaman akşama Kivili Panna Cotta Tatlısı yapmaya ne dersiniz, İşte Tarifi?
Kivili Panna Cotta Tarifi
Malzemeler:
250 ml süt
250 ml krema
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk vanilya
3 yaprak jelatin
Kivili sos için;
4 kivi
Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
File badem
Panna Cotta Nasıl Yapılıyor:
Süt, krema, toz şeker ve vanilya bir sos tenceresine alınır
Sürekli karıştırılarak kaynatılır
Yaprak jelatinler bir kaseye alınır
Üzerine soğuk eklenip çözününceye kadar bekletilir
Kaynayan krema ocaktan alınır ve çözünen jelatinler ilave edilip karıştırılır
Kremalı karışım servis kaplarına paylaştırılır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir
Kivili sos için kivilerin kabukları soyulur
İri doğranıp bir kaseye alınır
Pudra şekeri ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirilir
Panna cottaların üzeri kivili sosla ve file bademle süslenir, servis edilir
TATLIMIZ HAZIR!
Biz kiviyle yaptık ama istediğiniz bir başka meyveyle de yapılabilir.
Gördüğünüz gibi sunumuyla da göz kamaştırıyor..
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.