İtalyan Tatlısı Panna Cotta Yapıyoruz, Hem de Kivili...

İtalyan tatlısı Panna Cotta'yı kiviyle tatlandırdık. Ortaya hiç kimsenin karşı koyamayacağı bir lezzet çıkardık.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Eylül 2023 11:20
GÜNCELLEME
10 Eylül 2023 22:01
İtalyan Tatlısı Panna Cotta Yapıyoruz, Hem de Kivili...
Büşra Ünal Yazar

Panna Cotta Nedir?

Panna Cotta, İtalyan mutfağına ait, oldukça popüler bir tatlı.  

İtalyanca'da 'pişmiş krema' veya 'katı krema' anlamına gelen bu tatlı, yoğun bir kıvamda ve krema ile sütün bir karışımının jöle gibi sertleştirildiği bir yapıya sahip.Panna Cotta, genellikle vanilya, şeker ve jelatin gibi malzemelerle lezzetlendirilir.

O zaman akşama Kivili Panna Cotta Tatlısı yapmaya ne dersiniz, İşte Tarifi?

Kivili Panna Cotta Tarifi

Malzemeler:

  • 250 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 3 yaprak jelatin

Kivili sos için;

  • 4 kivi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • File badem

Panna Cotta Nasıl Yapılıyor:

  • Süt, krema, toz şeker ve vanilya bir sos tenceresine alınır
  • Sürekli karıştırılarak kaynatılır
  • Yaprak jelatinler bir kaseye alınır
  • Üzerine soğuk eklenip çözününceye kadar bekletilir
  • Kaynayan krema ocaktan alınır ve çözünen jelatinler ilave edilip karıştırılır
  • Kremalı karışım servis kaplarına paylaştırılır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir
  • Kivili sos için kivilerin kabukları soyulur
  • İri doğranıp bir kaseye alınır
  • Pudra şekeri ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirilir
  • Panna cottaların üzeri kivili sosla ve file bademle süslenir, servis edilir
  • TATLIMIZ HAZIR!

Biz kiviyle yaptık ama istediğiniz bir başka meyveyle de yapılabilir. 

Gördüğünüz gibi sunumuyla da göz kamaştırıyor..

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa