Kabak lazanya tarifi

Farklı tatlar arıyorsanız bu tarif tam size göre! Sağlıklı, lezzetli ve pratik olan Kabak lazanya tarifini sizler için hazırladık. İşte Kabak lazanya tarifi...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
10 Eylül 2023 14:39
GÜNCELLEME
10 Eylül 2023 14:47
Kabak lazanya tarifi
SM
Suat Mutlu

Farklı lezzetlere açıksanız kabaklı Lazanya tarifi sizler için enfes bir seçenek!

Malzemeler:

  • 9 adet lazanya yaprağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 500 gram kabak (ince dilimlenmiş)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 400 gram dana kıyma veya tavuk kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu (400 gram) konserve domates veya taze domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik veya taze oregano (isteğe bağlı)

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi

Yapılışı:

  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlayın. Bir tavada sıvı yağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  2. Kavrulan soğan ve sarımsak karışımına kıymayı ekleyin. Kıyma kahverengi olana kadar kavurun. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Kıymalı karışıma konserve domates veya taze domates püresi ile domates salçasını ekleyin. Su ve baharatları (tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik veya oregano) da ekleyin. Karışımı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu süre zarfında sosunuz koyulaşacak.
  4. Kabakları ince dilimler halinde kesin. Lazanya yapraklarını kaynar suda haşlayın, daha sonra soğuk suyla yıkayın ve süzün.
  5. Beşamel sos için, bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip karıştırarak kavurun. Ardından sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Sosu koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyin. Sosu ocaktan alın.
  6. Fırın kabını yağlayın. İlk olarak lazanya yapraklarının tabanına bir kat yerleştirin. Üzerine kıymalı sosun yarısını yayın, ardından kabak dilimlerini serpiştirin. Tekrar lazanya yaprakları koyun ve bu sefer beşamel sosun yarısını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bu işlemi tekrarlayarak malzemeleri bitirin.
  7. Önceden 180°C (350°F) ısınmış fırında kabaklı lazanyayı 30-35 dakika veya üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
  8. Pişen kabaklı lazanyayı fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa