Lazanya tarifi

Dünya yemeklerine meraklıysanız ve değişik tatlara açıksanız bu tarif tam size göre! İtalya'nın dünyaca ünlü yemeklerinden biri olan Lazanya tarifini sizler için hazırladık. İşte Lazanya tarifi...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
26 Ekim 2023 11:45
GÜNCELLEME
26 Ekim 2023 13:44
Lazanya tarifi
SM
Suat Mutlu

Lezzetli bir lazanya yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Bu tarif 4-6 kişilik bir porsiyon için uygundur.

Malzemeler:

Beşamel Sos:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Lazanya Tabanı:

  • 250 gr lazanya makarnası
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Kıymalı Sos:

  • 400 gr dana kıyma
  • 1 soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kutu (400 gr) domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  1. Beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte un kokusu gitene kadar karıştırarak kavurun.
  2. Sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Beşamel sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu ocaktan alın.
  3. Kıymalı sos için, bir tavada dana kıymayı kavurun ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  4. Soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar soteleyin. Domates sosu, domates salçası, su, kuru kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı 10-15 dakika boyunca pişirin.
  5. Lazanya makarnalarını paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın ve süzün.
  6. Büyük bir fırın kabını yağlayın. İlk olarak lazanya tabanı oluşturmak için bir kat lazanya makarnası serin. Ardından kıymalı sosun yarısını ve üzerine beşamel sosun yarısını ekleyin. Mozzarella peyniri serpin. Bu adımları bir kez daha tekrarlayın.
  7. Son katmanı oluşturmak için kalan lazanya makarnalarını koyun, üzerine beşamel sos ve parmesan peyniri serpin.
  8. Önceden 180 dereceye (350°F) ısıtılmış fırında, lazanya yüzeyi altın rengi olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkarın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  10. Dilimleyerek servis yapın ve sıcak servis edin. 


Afiyet olsun!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa