Malzemeler:
Hazırlanışı:
Şeker ve tereyağı uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz. Daha sonra sırasıyla yumurta, vanilya ve karbonat ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Yavaş yavaş un ilave ederek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde ediyoruz. En son damla çikolata ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Hamurumuzu iki parçaya bölüyoruz. Kalıbımızın en alt tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz(yoksa margarinle güzelce yağlayalım) Hamurun bir tanesini kalıbın alt tabanına elimizle yayıyoruz.
Üzerine kahvaltılık sürme çikolatadan döküyoruz.
Her yerine çikolatayı kaplayacak şekilde yayıyoruz.
Diğer ayırdığımız hamuru yağlı kağıt üzerinde kalıbın büyüklüğüne göre açıyoruz.
Daha sonra çikolatanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine damla çikolata serpip elinizle hafif bastırarak yerleştiriyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.