Diş eti hastalıkları en az diş çürükleri kadar diş kaybına neden olabilen önemli rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Erken yaşta tedaviye alınmayan diş çürükleri diş kaybı sonucunu doğurabiliyor.
Çocuklarda, erişkinlerde ve yaşlılarda gözlenebilen bu diş eti enfeksiyon durumu, tedavi edilmediğinde dişlerde kanama, ağız kokusu, sallanma ve hatta diş kaybına sebebiyet vermektedir. Genellikle ağrısız ilerleyen diş eti hastalıkları çoğunlukla ileri dönemlerde fark edildiği görülüyor.
Sağlıklı diş etleri soluk pembe renkte ve sıkı bir yapıdadır. Diş eti iltihabının hafif seyrettiği dönemde kişilerde rahatsızlık ya da belirgin semptomlar olmayabilir. Diş eti iltihabının belirtileri ve semptomları bu şekildedir:
Diş eti iltihabı tedavisi, hastanın durumuna ve hastalığın altta yatan sebeplerine bağlı olarak değişkenlik görülmektedir.
Diş hekimi doktoru, hasta için en doğru tedaviyi belirler ve teşhis ne kadar erken olursa, diş eti iltihabı o kadar kolay bir şekilde tedavi ediliyor. Diş eti iltihabı tedavisinde hastanın durumuna bağlı olarak genellikle antibiyotik kullanımı, profesyonel diş temizliği ve ameliyat ile tedavi şekilleri öneriliyor.