MasterChef Türkiye programının yeni bölümünde yarışmacılar en güzel Shoyu Ramen yapabilmek için kıyasıya yarıştı. Ekran başında izleyenler ise bu yemeğin tarifini araştırmaya koyuldu.
Japonya’ya ait olan soya sosu bazlı Shoyu Ramen, enfes lezzetleriyle övülen dört ana ramen yemeklerinden biridir.
Genellikle kombu suyu ve soya sosunun kokulu bir kombinasyonu ile karıştırılan et veya deniz ürünleri suyu kullanır.
Doyuruculuk ve lezzet konusunda ünü dünyayı aşmış enfes bir yemektir.
Eğer karnınızı iyice acıktırdıysak gelelim Shoyu Ramen tarifine.
4 paket ramen eriştesi
800 gr tavuk eti
1 adet büyük soğan, doğranmış
1 adet havuç, doğranmış
1 parça taze zencefil, doğranmış
12 bardak su
1/2 bardak soya sosu
2 yemek kaşığı sake
2 yemek kaşığı mirin
4 adet yumurta, haşlanmış ve ikiye bölünmüş
2 adet yeşil soğan, doğranmış
Nori yaprağı (isteğe bağlı)
Menma (fermente bambu filizi) veya kıyılmış bambu filizi (isteğe bağlı)
Büyük bir tencerede kemikli eti, soğanı, havucu ve zencefili su ile birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 2-3 saat boyunca düşük ısıda pişirin.
Çorbanın üzerinde oluşan köpük ve yağı alın. Ardından çorbanın içindekileri süzün, çorbayı tekrar tencereye alın.
Soya sosu, sake ve mirin’i ekleyin ve çorbayı ısıtmaya devam edin.
Ramen eriştesini ayrı bir tencerede paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Ardından süzün.
Yemek tabaklarını eriştelerle doldurun. Üzerine çorbayı ekleyin.
Garnitürleri ekleyin: haşlanmış yumurta, yeşil soğan, nori yaprağı ve menma veya kıyılmış bambu filizi.
Shoyu Ramen’iniz hazır. Afiyet olsun!