Kayseri yağlaması, Kayseri şehrimizin yöresel lezzetlerinden biridir. Hamur işi ve kıymalı harç ile yapılan bu lezzet, özellikle akşam yemeklerinde ve ara öğünlerde sevilerek tüketilir.
Malzemeler:
Hamur için:
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
İç harcı için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamuru için, bir kabın içine unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine maya, tuz, şeker, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamuru bir kase içine alarak üzerini streç film ya da bir poşet ile kapatarak 40 dakika mayalanması için bekletin.
Bu arada iç harcı için, soğanı ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
Bir tavada kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çektikten sonra soğanı ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ve rendelenmiş domatesleri de ekleyip baharatlarını ekleyin ve pişirin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 20 eşit bezeye bölün. Bezeleri tek tek açın ve iç harcını ekleyin.
Yağlamaları tek tek tavaya alın ve iki tarafını da pişirin.
Pişen yağlamayı servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Püf noktaları:
Hamurunuzu çok yoğurmayın, aksi takdirde sert olur.
İç harcını bol baharatlı yapabilirsiniz.
Yağlamayı pişirirken, tavanın çok kızgın olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde yağlamanın dışı yakar, içi pişmez.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.