İtalyan mutfağını tanıyoruz: Ribollita tarifi

Dünyaca ünlü İtalyan mutfağının şahane tarihi Ribollita sizlerle!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
14 Eylül 2023 16:19
GÜNCELLEME
14 Eylül 2023 16:32
İtalyan mutfağını tanıyoruz: Ribollita tarifi
HM
Haber Merkezi

Ribollita, İtalyan mutfağına özgü, ekmek, sebze ve baklagillerle yapılan bir çorbadır. 

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, doyurucu ve lezzetli mi lezzetli bir çorbadır.

Malzemeler:

  • 500 gr ekmek içi (kuru ekmek)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 adet havuç, doğranmış
  • 2 adet kereviz sapı, doğranmış
  • 2 adet domates, küp küp doğranmış
  • 1 su bardağı kuru fasulye, haşlanmış
  • 1 su bardağı kuru bezelye, haşlanmış
  • 1 litre et suyu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Ekmeği küçük parçalara ayırıp bir kaba koyun. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  • Havuç ve kereviz sapını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Domatesleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Kuru fasulye, bezelye, et suyu, karabiber ve tuzu ekleyin.
  • Üzerine isteğe bağlı olarak sıcak su ekleyin ve kaynatın. 
  • Çorbayı 15 dakika kadar pişirin.
  • Pişen çorbaya ekmek parçalarını ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbayı bir kaseye alın ve servis yapın.

Ribollita yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:

  • Ekmeğin kuru olmasına dikkat edin. Kuru ekmek çorbanın daha kıvamlı olmasını sağlar.
  • Çorbayı çok fazla pişirmeyin. Ekmekler yumuşayıp çorbanın kıvamını aldığında ocaktan alın.
  • Çorbayı daha lezzetli hale getirmek için üzerine rendelenmiş parmesan ya da kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa