New York usulü cheesecake, yoğun ve kremsi dokusuyla en sevilen cheesecake tariflerinden biridir. Bu tarifi deneyerek, evde enfes bir cheesecake yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1250 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
5 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
100 gram tereyağı
100 gram bisküvi
Yapılışı:
Öncelikle tart kalıbının tabanını hazırlamak için, 100 gram tereyağını eritin. 100 gram bisküvi ve 1 tatlı kaşığı şekeri mutfak robotunda ince bir toz haline getirin. Erimiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kalıbın tabanına yerleştirin ve üzerini düzleştirin.
Bir kaba labne peyniri, şeker, un, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyin. Mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Diğer bir kapta yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Köpük halindeki yumurta beyazlarını karışıma yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Cheesecake piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın.
Soğuyan cheesecake'i servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
Cheesecake'in piştiğinden emin olmak için, kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa cheesecake pişmiş demektir.
Cheesecake'in üzeri çatlamaması için, fırının kapağını son 15 dakika açık bırakın.
Cheesecake'i buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Bu sayede, dokusu daha yoğun ve kremsi olacaktır.
Cheesecake'in lezzetini artırmak için:
Cheesecake'in içine çikolata parçaları, meyveler veya kuruyemişler ekleyebilirsiniz.
Cheesecake'in üzerine karamel sos, çikolata sos veya meyve sosları dökebilirsiniz.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.