Halka kebabı, patlıcan, patates, soğan ve köfteden oluşan, fırında pişirilen bir kebap türüdür. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemektir.
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyup yarım parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
- Patates ve soğanları da aynı şekilde doğrayın.
- Bir kasede kıymayı, tuzu, karabiberi ve baharatları iyice yoğurun.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Patlıcan, patates ve soğanları tepsiye yan yana dizin.
- Üzerine köfteleri yerleştirin.
- Salçaları, nar ekşisini, zeytinyağı, sıcak suyu, pul biber, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin ve köftenin üzerine gezdirin.
- Üzerini ıslatılmış pişirme kağıdı ile kapatın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
- Üzeri daha iyi kızarsın isterseniz son 15 dakika pişirme kağıdını alarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Patlıcanları alacalı soymak, acılarının çıkmasını sağlar.
- Köfteleri yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirirseniz, daha lezzetli olur.
- Sosu hazırlarken, nar ekşisini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Halka kebabını servis ederken yanında yoğurt ve salata ile servis edebilirsiniz.