Kıymalı Silor, Karadeniz bölgesinde sevilerek tüketilen bir yemektir. Yufka, kıyma, soğan, baharat ve yoğurttan yapılan bu lezzetli yemek, fırında pişirilerek hazırlanır.
Malzemeler:
5 adet hazır yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.
Yufkaları tezgaha serin.
Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve 1 parmak eninde kesin.
Kestiğiniz yufkaları fırın tepsisine dizin.
Yoğurt ve tereyağını bir kasede karıştırın.
Yufkaların üzerine yoğurt sosunu dökün.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Püf noktaları:
Kıymalı harcı daha lezzetli hale getirmek için içine 1 adet rendelenmiş domates, 1 adet rendelenmiş biber veya 1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Yoğurt sosuna 1/2 çay kaşığı kekik veya 1/2 çay kaşığı nane de ekleyebilirsiniz.
Silorları daha çıtır hale getirmek için fırına vermeden önce üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.