Mantar üretimi, son yıllarda tarım sektöründe giderek daha fazla ilgi gören bir konu olmuştur. Mantarlar, yüksek besin değerleri, lezzetleri ve ticari değerleri nedeniyle önemli bir tarım ürünüdür. Mantarların yetiştirilmesi, uygun ortam koşullarının sağlanması, hastalık kontrolü ve hasat işlemleri gibi belirli becerileri gerektirir.
Mantar üretimi, yerel ve uluslararası pazarlarda büyüme potansiyeli taşıyan bir alandır.
Üniversite Adı | Bölüm Adı | Puan Türü | KON. | YER. | Taban Puanı | Sıralama |
Ege Üniversitesi (Bergama Meslek Yüksekokul) (İzmir) (Devlet) | Mantarcılık | TYT | 20 | 20 | 240,9958 | 1.772.978 |
Akdeniz Üniversitesi (Korkuteli Meslek Yüksekokul) (Antalya) (Devlet) | Mantarcılık | TYT | 20 | 20 | 232,8475 | 1.924.199 |
Kırıkkale Üniversitesi (Kırıkkale Meslek Yüksekokul) (Kırıkkale) (Devlet) | Mantarcılık | TYT | 30 | 30 | 231,2011 | 1.955.292 |