Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Rendelenmiş patatesleri bir kaba alıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış maydanoz, yumurtalar, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız patatesli harcı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve patateslerimizi 1 cm kalınlığında, dikdörtgen olacak şekilde yayalım.
Kıymalı harç için; soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Ardından kırmızı biber, yeşil biber, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım.
Domates salçası ve biber salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
En son su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen kıymalı harcı patatesli harcın üzerine yayalım.
Yağlı kağıt yardımıyla patatesi rulo şeklinde güzelce saralım.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, rulo patatesi üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen rulo patatesi dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
Patatesleri rendelerken suyunu iyice sıkın. Böylece patatesli harcınız daha kuru olacak ve rulo yaparken dağılmayacaktır.
Kıymalı harcı hazırlarken baharatlarınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz.
Rulo patatesi pişirirken fırınınızın ısısını kontrol edin. Çok yüksek ateşte pişirirseniz patates yanabilir.
Değişik Tarifler:
Kıymalı harcın içine mantar, zeytin, domates, biber gibi dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Patatesli harcın içine biraz rendelenmiş havuç veya kabak da ekleyebilirsiniz.
Kıymalı harç yerine tavuk kıyması da kullanabilirsiniz.
Rulo patatesi fırından çıkardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.