Biberli Poğaça tarifi

Sizlere lezziz mi lezziz aynı zamanda kolay bir poğaça tarifi sunuyoruz. İşte damaklarınıza yapışacak o tat, Biberli Poğaça tarifi!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
19 Eylül 2023 17:27
GÜNCELLEME
19 Eylül 2023 17:33
Biberli Poğaça tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için:
    • 2 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı susam
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • Tuz

Yapılışı:

  1. Bir kasede maya, şeker ve ılık sütü karıştırıp, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Başka bir kasede un, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
  3. Mayalı karışımı unlu karışıma ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru üzerini streç filmle kapatıp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Bu arada iç harcı için soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
  6. Kavrulan soğanlara salça, susam, kekik ve pul biber ekleyip, karıştırın.
  7. Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
  8. Bezeleri oklava yardımıyla küçük küçük açın ve üstüne iç harçtan koyun.
  9. Poğaçaları kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  10. Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Hamuru yoğururken unu azar azar ekleyin.
  • Hamuru mayalanmaya bırakırken ılık bir yerde bekletin.
  • Poğaçaları pişirmeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürmek, daha parlak bir görünüm kazandırır.
  • Poğaçaları fırına vermeden önce fırının alt kısmında ısıtmak, altlarının daha iyi pişmesini sağlar.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa