Bakla Cacığı tarifi

Lezziz mi lezziz, bir o kadar da hafif bir tarifle karşınızdayız: Bakla Cacığı tarifi!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
20 Eylül 2023 17:46
GÜNCELLEME
20 Eylül 2023 17:52
Bakla Cacığı tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 250-300 gram taze bakla
  • 6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Baklaları ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
  2. Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.
  3. Baklaları tavaya ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Soğumaya bırakın.
  5. Yoğurdu, sarımsağı, dereotu ve tuzu bir kasede karıştırın.
  6. Soğuyan baklaları yoğurtlu karışıma ekleyin.
  7. İyice karıştırın.
  8. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Baklaları ayıklarken, baklaların iç kısmında bulunan yeşil kabuğu da çıkarın.
  • Baklaları haşlamak yerine soteleyerek daha lezzetli bir cacık elde edebilirsiniz.
  • Dereotunu ince ince kıymanız cacığınızın daha hoş bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.
  • Cacığınızın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Yoğurt miktarını azaltarak daha sulu bir cacık elde edebilirsiniz.

Taze Baklanın Kararmaması İçin Ne Yapılır?

Taze baklaları doğradıktan sonra kararmaması için limonlu, unlu suda bekletebilirsiniz. Bunun için bir kaseye 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı un koyun. Baklaları bu suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra baklaları soğuk sudan geçirin ve cacığınıza ekleyin.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa