Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın.
- Geniş bir kasede kıyma, soğan, maydanoz, irmik, su, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Köfteleri kızgın yağda kızartın.
Söğürme İçin:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Patlıcan ve biberleri yıkayıp kurulayın.
- Patlıcan ve biberleri alacalı şekilde soyun.
- Patlıcan ve biberleri fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
- Sarımsakları ikiye bölün. Patlıcan ve biberlerin arasına sarımsakları yerleştirin.
- Fırını 200 dereceye ısıtın. Patlıcan ve biberleri yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Servis:
Kızarmış köfteleri közlenmiş sebzelerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Köfte harcını çok yoğurmayın. Aksi takdirde köfteler sert olur.
- Köfteleri kızartırken fazla kızartmayın. Aksi takdirde köfteler kuru olur.
- Patlıcan ve biberleri fırında pişirirken ara ara kontrol edin. Pişerken üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Değişiklikler:
- Köfte harcına dilerseniz 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Söğürme için dilerseniz kabak, havuç, domates gibi sebzeler de kullanabilirsiniz.
- Köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz.