1. İlk olarak yeşil mercimekleri yıkayıp tencereye aktarın.
2. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yeşil mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3. Mercimekler haşlandıktan sonra iyice süzüp kenara alın.
4. Devamında orta boyutlu geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip soğanların rengi değişene kadar kavurun.
5. Ardından, sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
6. Sonrasında domates salçası, biber salçasını ekleyip iyice karıştırın ardından haşladığınız kenarda bekleyen mercimekleri ilave edip üzerine doğradığınız domatesleri, tavuk suyunu, bir su bardağı erişte, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip orta kısık ateşte ara ara karıştırarak çorba suyu kaynayıp erişteler yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin.
7. Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirin. sıcak servis edebilirsiniz.