Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü 1 çay bardağı galeta unu 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve rondoya alın. Üzerine soğanı ve sarımsağı da ekleyin ve kıyma kıvamına gelene kadar çekin. Tüm malzemeyi ayrı bir karıştırma kabına alın. Üzerine bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, yumurta, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuzda şekil verin. Köfteleri kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun! Püf Noktaları:
Tavuk göğsünü rondodan geçirirken çok fazla çekmeyin, kıyma kıvamına gelmesi yeterli olacaktır. Köfte harcına bayat ekmek eklemek, köftelerin daha lezzetli olmasını ve daha iyi şekil almasını sağlar. Köfteleri kızartırken çok fazla kızartmayın, aksi takdirde kuruyabilirler.
Servis Önerisi:
Tavuk köfteleri, patates kızartması, pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.
İsteğe Bağlı Malzemeler:
1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı süt 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon