Kandil Simiti tarifi

Kandillerle özdeşleşmiş, yıllardır geleneklerimiz arasında olan, efsanevi lezzet Kandil Simiti'nin tarifi merak konusu oldu. İşte sizlere şahane Kandil Simidi tarifi!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
26 Eylül 2023 13:01
GÜNCELLEME
26 Eylül 2023 13:13
Kandil Simiti tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • Susam

Yapılışı:

  1. Öncelikle bir tavada susamları kavuralım.
  2. Derin bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, sirke, tuz, şeker, kabartma tozu ve mahlebi karıştıralım.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamuru 15-20 dakika dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, simit şekli verelim.
  6. Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
  7. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuzu yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin.
  • Simitlerinizi pişirirken çok fazla kızartmayın, yoksa içi sertleşebilir.
  • Dilerseniz simitlerinizin üzerine çörek otu da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa