İtalyan Mutfağından: Fırın Frittata tarifi

İtalya mutfağının bir o kadar leziz mi leziz ve de bir o kadar da şahane mi şahane tarif ile karşınızdayız. Tadıyla damaklarınızda kalacak o leziz tarif: Fırın Frittata!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
27 Eylül 2023 11:55
GÜNCELLEME
27 Eylül 2023 12:26
İtalyan Mutfağından: Fırın Frittata tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı doğranmış domates
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Bir kasede yumurtaları, kaşar peyniri, domates, yeşil soğan, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
  3. Büyük bir fırın kabını zeytinyağ ile yağlayın.
  4. Yumurta karışımını fırın kabına dökün ve üzerini düzleyin.
  5. Frittata'yı 180 derece fırında 20-25 dakika, yumurtalar pişip, üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  6. Frittata'yı fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

İsteğe bağlı malzemeler:

  • Soğan
  • Biber
  • Mantar
  • Sebze veya et

Afiyet olsun!

Püf noktaları:

  • Frittata'nın yumuşak olmasını istiyorsanız, yumurtaları fazla çırpmayın.
  • Frittata'yı daha lezzetli hale getirmek için, içine doğranmış soğan, biber, mantar veya sebze veya et ekleyebilirsiniz.
  • Frittata'yı fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmeyin. 5 dakika dinlendirin, böylece yumurtalar birbirine daha iyi karışır ve daha lezzetli olur.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa